Skip to main content

Την Τρίτη, υπό τον Κ.Παπούλια, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια

Θετικά απάντησε ο Σαμαράς στην πρόσκληση Παπανδρέου, με επιφυλάξεις προσέρχονται στη συνάντηση Τσίπρας, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης.
Την Τρίτη στις 13:30 θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών  αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, που ζήτησε  πρωθυπουργός Γ.Παπανδρεόυ. Θετικά απάντησε ο Σαμαράς, με επιφυλάξεις προσέρχονται στον διάλογο Τσίπρας, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης.

Τη συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για την  επίτευξη «κοινής γραμμής» σε θέματα πάταξης της διαφθοράς και προς όφελος της οικονομίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, προβλήματα όμως που έχουν σχέση και με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας που επιβαρύνουν και τους προϋπολογισμούς μας. Χρειάζεται πια, μια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε πραγματικά να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Αδικείται η χώρα μας σήμερα, γιατί έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιεί.

»Και εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά σ΄ αυτή την ενότητα και τη συστράτευση, όλων των δυνάμεων της χώρας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Θετική ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια: «Βεβαίως πρέπει να συστρατευθούμε όλοι. Είναι εθνική ανάγκη να το κάνουμε. Ελπίζω όλοι μας να συμφωνήσουμε σ΄αυτό και όχι μόνο να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».

«Ναι» Σαμαρά στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Θετικά ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με σκοπό την εθνική συστράτευση σε μείζοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς, από τη Βόννη, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση τονίζοντας πως η ΝΔ θα είναι παρούσα και σε αυτήν, αλλά και σε άλλες παρόμοιες συναντήσεις.

Επιφυλάξεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


Με επιφυλάξεις θα προσέλθουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εθνική συστράτευση είναι κάλεσμα υποταγής του λαού και αποδοχής νέων, ακόμη πιο οδυνηρών θυσιών, για να μείνει τώρα άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Επικοινωνιακό τερτίπι» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω σε θέματα διαφθοράς και οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο, ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί.