Skip to main content

Τις 300.000 αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των νεκρών στην Αϊτή

Μέχρι σήμερα, ο απολογισμός φθάνει τις 217.000 νεκρούς, όμως απομένουν ακόμη πολλά άλλα πτώματα που αναμένεται να ανασυρθούν από τα ερείπια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ρενέ Πρεβάλ.
Τις 300.000 ενδέχεται να φθάσει ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας, Ρενέ Πρεβάλ.

Μέχρι σήμερα, ο απολογισμός φθάνει τις 217.000 νεκρούς, όμως απομένουν ακόμη πολλά άλλα πτώματα που αναμένεται να ανασυρθούν από τα ερείπια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Πρεβάλ συμμετείχε χθες σε σύνοδο κορυφής της Καραϊβιανής Κοινότητας (Caricom) στο Κανκούν του Μεξικού, όπου ανακοίνωσε τα νεώτερα και αυξημένα, στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών από τον έντασης 7 βαθμών Ρίχτερ σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Επίσης δεν παρέλειψε να απευθύνει νέα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για παροχή άμεσης συνδρομής και για μακροπρόθεσμη βοήθεια για την ανοικοδόμηση και τη χρηματοδότηση της Αϊτής, η οποία ήδη αποτελούσε την φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο πριν τον σεισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ