Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

ΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΑΞΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΟΣΕΘ - ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ

Ο ΟΣΕΘ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα σωματεία των αυτοκινητιστών επανεξετάζοντας τις υπάρχουσες πιάτσες

Αποφάσεις για τη διατήρηση, τροποποίηση ή κατάργηση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες των αστικών λεωφορείων και των ΙΧ και η εξυπηρέτηση των κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών εκδίδει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Οι αποφάσεις εκδίδονται στο πλαίσιο των πρόσφατων αρμοδιοτήτων που του εκχωρήθηκαν και αφορούν στην εξέταση και αδειοδότηση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί (ΔΙΧ) στο βασικό οδικό δίκτυο και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα στο κέντρο.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα, ο ΟΣΕΘ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα σωματεία των αυτοκινητιστών επανεξετάζοντας τις υπάρχουσες πιάτσες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Οι έως τώρα εκδοθείσες αποφάσεις αφορούν τις εξής πιάτσες:

1. Επί του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αμύνης, πριν την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Το μήκος της θέσης είναι 15,0μ, περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι 3 οχήματα (τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνεται 5,0μ).

2. Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 67-77, έναντι του Ι. Ν. Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη). Ο χώρος στάσης-στάθμευσης (πιάτσα) ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης). Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 75,0μ, περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι 15 οχήματα (τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνεται 5,0μ).

3. Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 25-29, μεταξύ της οδού Κομνηνών και της πλατείας Αριστοτέλους. Η πιάτσα ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης).Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20,0μ, περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι 4 οχήματα (τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνεται 5,0μ).

4. Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 160-162, έναντι της εισόδου του Τουρκικού Προξενείου σε επέκταση της υφιστάμενης κατά μία θέση. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20,0μ, περίπου Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι 4 οχήματα (τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνεται 5,0μ).

5. Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 100-104, στη συμβολή με την οδό Αγνώστου Στρατιώτου, έναντι της οδού Αγίου Νικολάου και έναντι του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου. Η θέση στάσης-στάθμευσης λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 26,0μ, περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι 5 οχήματα (τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνεται 5,0μ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ