Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΟ ΑΠΘ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ προτείνει τον ορισμό επιτροπής εμπειρογνωμόνων - ακαδημαϊκών ώστε να συμβάλλει άμεσα με συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα

Έκκληση για προσεκτική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των αρμόδιων θεσμών, για τις αρχαιότητες στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Βενιζέλου, απευθύνει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προτείνει, δε, τον ορισμό επιτροπής εμπειρογνωμόνων - ακαδημαϊκών ώστε να συμβάλλει άμεσα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παροχή υπηρεσιών κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης, ποιοτικής μαζικής μετακίνησης είναι μια βασική αναγκαιότητα για κάθε σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη.

Την ίδια στιγμή είναι απαίτηση ο σεβασμός και η ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς της κάθε κοινωνίας όχι μόνο ως οφειλή στη διατήρηση της μνήμης και στην επέκταση της γνώσης, αλλά και ως επένδυση για την ανάπτυξή της.

Με αφορμή το ζήτημα των αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου, η Σύγκλητος του ΑΠΘ διατυπώνει την ανησυχία της ως προς την επίτευξη των δύο αυτών στόχων για τη Θεσσαλονίκη.

Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνει έκκληση για μια προσεκτική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση των αρμόδιων θεσμών. Ταυτόχρονα, προς υποστήριξη αυτών των διεργασιών, θα μπορούσε να ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ, προκειμένου να συμβάλει με συγκεκριμένες θέσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ