Skip to main content

Το Classico Bistro Moderne είναι το γαστρονομικό obsession της Θεσσαλονίκης!

Η κουζίνα του Classico Bistro είναι επηρεασμένη από τη μεσογειακή κουζίνα και φέρνει ενδιαφέρουσες επιλογές προσαρμοσμένες στην ελληνική γαστρονομία!

Ήταν Φεβρουάριος του 2020 όταν για πρώτη φορά άνοιγε τις πόρτες του το Classico Bistro Moderne στη Σοφούλη. Ένας χώρος ατμοσφαιρικός και ζεστός με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο και τις αποχρώσεις του γκρι και του χρυσού, έτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις της γαστρονομίας και της οινογευσίας.

Η επέλαση της πανδημίας, το συνεχόμενο άνοιξε – κλείσε της εστίασης και η εξαιρετικά δύσκολη περίοδος που ακολούθησε, βρήκαν την ομάδα του Classico δεμένη και έτοιμη να συνεχίσει να προσφέρει τα γευστικό της menu στο κοινό με παράδοση κατ’ οίκον. Αφήνοντας πίσω το 2020 και τους πρώτους μήνες του 2021, το Classico ανοίγει και πάλι τις πόρτες του τον Μάιο του 2021 με νέο ανανεωμένο μενού υψηλών προδιαγραφών.

Η είσοδός του Classico στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Τον Οκτώβριο λανσάρει το χειμωνιάτικο μενού του, εγκαινιάζοντας τη νέα προσέγγιση στη δημιουργία πιάτων και μενού με έμφαση στα εποχιακά υλικά. Οι γεύσεις και τα αρώματα κάθε εποχής, αλλά και η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών γίνονται οι πρωταγωνιστές της γαστρονομικής εμπειρίας του!

Η κουζίνα του Classico Bistro είναι επηρεασμένη από τη μεσογειακή κουζίνα και φέρνει ενδιαφέρουσες επιλογές και συνταγές προσαρμοσμένες στην ελληνική γαστρονομία με επίκεντρο τη γεύση, τη δημιουργικότητα και την άψογη εμφάνιση στα πιάτα. Την επιμέλεια του μενού έχουν αναλάβει ο Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, δύο από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους σεφ της πόλης. Οι σύγχρονες και εκλεπτυσμένες τεχνικές τους, οι γνώσεις τους και η αγάπη τους για τη μαγειρική μετατρέπουν κάθε πιάτο σε μια γευστική εξερεύνηση. Θα τους βρείτε στην κουζίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας με το brunch από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και συνεχίζοντας με το κυρίως μενού από τις 14:00-23:30.

Η κάρτα του φαγητού περιλαμβάνει σαλάτες και ορεκτικά, επιλεγμένα τυριά, ζυμαρικά και ριζότο, κυρίως πιάτα αλλά και κοπές κρεάτων. Στα signature πιάτα του Classico συγκαταλέγονται η ελληνική σαλάτα με ανεβατό Κοζάνης, το Arancini σπανακόρυζο, τα Gyoza σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί. Οι λάτρεις της πάστας και των ζυμαρικών θα ενθουσιαστούν με τις παπαρδέλες με ραγού από μοσχαρίσια ουρά και με το κριθαρότο γαρίδας με σαλάμι Λευκάδος. Το πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, ωστόσο, είναι τα μάγουλα μαύρου χοίρου Iberico που σιγομαγειρέυονται για 8 ώρες. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο χαλαρό, έχει δημιουργηθεί μια ειδική κάρτα που περιλαμβάνει burgers, pizza, bao buns και μπρουσκέτες. Φυσικά, τα γλυκά του μενού αποτελούν το ιδανικό κλείσιμο σε ένα γεύμα σας ή αλλιώς το κερασάκι στην τούρτα.

To Classico, εκτός από την άριστη κουζίνα του, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο εξειδικευμένο προσωπικό και φυσικά το κρασί. Άλλωστε όλα ξεκινάνε από τον ανθρώπινο παράγοντα με επικεφαλής τα αδέρφια και ιδιοκτήτες, Χρήστο και Στάθη Παπαδόπουλο, και την εξαιρετική ομάδα γύρω τους. Η ομάδα αυτή έχει φτιαχτεί για να απογειώσει τη γαστρονομική σας εμπειρία.

Ο Χρήστος, ως Professional Wine Sommelier, είναι ο εξειδικευμένος οδηγός σας στο κρασί. Η λίστα κρασιών πλέον αριθμεί περισσότερες από 120 ετικέτες από όλο τον κόσμο. Άλλωστε, μπαίνοντας στο Classico ο χώρος φωνάζει κρασί. Δύο μεγάλοι συντηρητές κρασιού βρίσκονται μέσα στη σάλα, ενώ στα επόμενα σχέδια βρίσκεται η δημιουργία ενός κελαριού μέσα στο μαγαζί από όπου θα μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας κρασιά και να μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού υπό την καθοδήγηση των ειδικών. Οι πηγές μας με λένε ότι από το νέο έτος θα υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάζεις σε ημερήσια βάση περισσότερες από 30 ετικέτες διαφορετικών κρασιών σε ποτήρι!

Στο πλαίσιο αυτό, το Classico καθιερώνει θεματικές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί και τη γαστρονομία, δημιουργώντας μενού degustation (μενού γευσιγνωσίας) με food and wine pairing κάθε φορά με διαφορετικά οινοποιεία.

Το Classico Bistro Moderne, ή αλλιώς το γαστρονομικό obsession της πόλης, ανυπομονεί να σας υποδεχτεί στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του!

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15
Ωράριο Λειτουργίας: 9:00-1:00
Τηλέφωνο Κρατήσεων 2310 421699
Facebook: Classico Bistro Moderne
Instagram: classicο_bistro_moderne