Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΤO ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ POLIECO ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Η εταιρία προτίθεται να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της και να προχωρήσει σε περαιτέρω προσλήψεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Polieco Hellas, κ.Γέρου.

Tις εγκαταστάσεις της εταιρείας Polieco Hellas στη ΒΙΠΕ Σερρών επισκέφθηκαν μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Άρη Δρογαλά. Η εταιρεία είναι θυγατρική του ομίλου Polieco MPB srl και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία σωλήνων HDPE δομημένων τοιχωμάτων και εξαρτημάτων για την ελληνική αγορά και τις βαλκανικές χώρες.

Η Polieco Hellas AEBE ιδρύθηκε το 2006 και είναι ο φορέας πραγματοποίησης της επένδυσης στη ΒΙΠΕ Σερρών για την παραγωγή των σωλήνων δομημένων τοιχωμάτων.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μιχαήλ Γέρου, υποδεχόμενος το κλιμάκιο του Επιμελητηρίου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο όμιλος επιχειρήσεων Polieco, επέλεξε να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση, ύψους 25 εκατ.ευρώ στο νομό Σερρών. 

Σύμφωνα με τον κ. Γέρου αλλά και όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου της Polieco srl, κ. Tonelli Luigi σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, η επιλογή του νομού Σερρών για την εγκατάσταση της νέας βιομηχανικής τους μονάδας δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά αποτέλεσμα μελετών όλων των πιθανών τοποθεσιών στα Βαλκάνια, λόγω της στρατηγικής θέσης του νομού.

Η εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης καθώς και η Εγνατία Οδός διευκολύνουν την μεταφορά των πρώτων υλών που χρειάζονται για την παρασκευή των προϊόντων. Επιπλέον, η Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών αποτέλεσε πόλο έλξης για την απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων εξαιτίας της συμφέρουσας τιμής για τα 30.000 τμ που χρειάστηκαν για το αρχικό στήσιμο της επιχείρησης και τη διάθεση των εμπορευμάτων σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του υπερσύγχρονου εργοστασίου, ο κ. Γέρου ανέφερε ότι η μονάδα απασχολεί 50 εργαζόμενους, Σερραίους στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Παράλληλα, η εταιρία προτίθεται να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της και να προχωρήσει σε περαιτέρω προσλήψεις, βοηθώντας ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Πολιτική της εταιρίας αποτελούν τόσο η διά βίου εκπαίδευση, όσο και η συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών για εύρεση εργατικού δυναμικού των ειδικοτήτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολόγων, Λογιστικής, κ.α. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται, άλλωστε, και στο γεγονός οι προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία να είναι σερραϊκές επιχειρήσεις, ώστε τα χρήματα να μένουν στην περιοχή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τέλος και τα προβλήματα έλλειψης υποδομών στη ΒΙΠΕ, όπως η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη αποχετεύσεων και δρόμων, αλλά και οι υψηλές πλέον τιμές για την απόκτηση γης. A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ