Skip to main content

H πολιτική μαγκιά της Εύας Καϊλή διέψευσε τους βιαστικούς

Η Καϊλή απέδειξε ότι δεν έχει μόνον μυαλό (εκτός από αρχιτέκτων, έχει και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις), αλλά και φάνηκε αντράκι στα δύσκολα.

Θεωρώ, ότι το χθεσινό άρθρο της Εύας Καϊλή στη Voria.gr (δείτε εδώ), πρέπει να το προσυπογράψουν πολλοί, από όσους ασχολήθηκαν με την συμφωνία των Πρεσπών. Με επιχειρήματα, παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε στο εξής.

Είναι αλήθεια, ότι με την αρχική της εμφάνιση στην πολιτική είχε αντιμετωπίσει τα συνήθη σχόλια, που απευθύνονται κατά των νέων ανθρώπων, και ιδίως των γυναικών. Η Καϊλή όμως απέδειξε ότι δεν έχει μόνον μυαλό [εκτός από αρχιτέκτων, έχει και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις], αλλά και φάνηκε αντράκι στα δύσκολα.

Την είδα στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, μπροστά-μπροστά, παρά τις διαδόσεις ότι θα διαγραφεί. Όπως και για τους στρατιωτικούς που φυλακίστηκαν στην Τουρκία, κίνησε γη και ουρανό στην ΕΕ για να επιστρέψουν, και φυσικά εξέθεσε την παγκόσμια πρωτοτυπία στο ΒορειοΗπειρωτικό, να μην έχουν μειονοτικά δικαιώματα οι Έλληνες αν μετακινηθούν γεωγραφικά... [Μαζί με την Κύπρια, Ελένη Θεοχάρους]

Έτυχε να την παρακολουθήσω στο Ευρωκοινοβούλιο, και δεν κρύβω ότι χαιρόμουν που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που και στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη πρώτη με το κόμμα της, ούτε ότι βραβεύθηκε από τις Βρυξέλλες ως η καλύτερη ευρωβουλευτής.

Η εταιρεία "Ariva Litas" στο Βελιγράδι, που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του κοινού, έβγαλε προληπτικά από την κυκλοφορία τα 25 νέα λεωφορεία "Temsa LF 12 avenue" της τουρκικής κατασκευάστριας εταιρείας "Temsa". Η απόσυρση των 25 οχημάτων που αγοράστηκαν στα μέσα του περασμένου έτους έγινε μετά από ατύχημα που συνέβη, όταν ξαφνικά το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα μόνο του και έπεσε σε κατάστημα στο κέντρο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Τα αρνητικά αποτελέσματα της ανεπιτυχούς πολιτικής που εφαρμόζει εγωιστικά ο δικτάτορας της Τουρκίας, δεν έχουν τέλος. Ενός κακού, μύρια έπονται, έλεγαν οι πρόγονοί μας. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να εγκαινιάσει -με μεγαλοπρεπείς τελετές και να εντυπωσιάσει την διεθνή κοινότητα- το μεγάλο καινούργιο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και τώρα όπως έγινε γνωστό από τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν το βγάζει στο σφυρί.

Οι οικονομικές δυσκολίες και τα συσσωρευμένα χρέη κάνουν αδύνατη την λειτουργία του. Συγκεκριμένα, το μεγάλο αεροδρόμιο τη Κωνσταντινούπολης όπως αναφέρεται, έχει μπει μέσα με το αστρονομικό ποσόν των 6,4 δισ. δολ., που υπολογίζονται σε 40 δισ. τουρκικές λίρες, κάνοντας αδύνατη την συνέχιση της λειτουργίας του. [Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν γαλλικές εταιρίες].