Skip to main content

Το ισραηλιτικό fund Zoia σκανάρει τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης

Ο Sagi Rubin, διευθύνων σύμβουλος του Zoia μιλά αποκλειστικά στη Voria.gr για τα σχέδια του fund στη Θεσσαλονίκη και τα ακίνητα που ψάχνει.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, βλέποντας τις συνεχείς προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής κτηματαγοράς, δίνει το fund Zoia, το οποίο αν και έχει ήδη τοποθετηθεί στην Αθήνα, δεν παύει να θεωρεί την Ελλάδα, μια χώρα με μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες. 

Μιλώντας, αποκλειστικά στη Voria.gr, ο διευθύνων σύμβουλος του fund Zoia, Sagi Rubin, χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη, μοναδική πόλη, ζωντανή, γεμάτη ενέργεια, μια πόλη ιδανική για να επενδύσει το fund, στο οποίο προΐσταται. Στο πλαίσιο αυτό στο στόχαστρο των ισραηλινών συμφερόντων fund, που μέχρι σήμερα έχει επενδύσει, περί τα 2,5 δισ.δολάρια σε 20.000 ακίνητα σε έξι χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, με έμφαση στη Βαρκελώνη, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα), βρίσκονται ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κατοικίες για νεαρά άτομα, φοιτητές, εργαζόμενους και νεαρές οικογένειες.  

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα, είδα μια χώρα, ενδιαφέρουσα με πολύ τουρισμό, μια χώρα που αξίζει να επενδύσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη, που μοιάζει να μην έχει επηρεαστεί από την κρίση, μια πόλη με έντονο παλμό που το μεταφέρει σε όσους την επισκέπτονται. Στο πλαίσιο αυτό αναζητούμε ευκαιρίες σε ακίνητα, προκειμένου να δημιουργήσουμε υψηλών προδιαγραφών επιπλωμένες κατοικίες, για όσους επιθυμούν να ζήσουν στη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο κ. Rubin.

Οι κατοικίες που δημιουργεί το fund, και δη στην Αθήνα, όπου έχει αποκτήσει περί τα 30 ακίνητα, μεταξύ άλλων στο Κολωνάκι, στο Πεδίον του Άρεως, στα Εξάρχεια, στην Καλλιθέα,κ.α., είναι μικρά διαμερίσματα, η στούντιο (30-50 τμ) που απευθύνονται σε νέους ανθρώπους που θέλουν ολοκληρωμένες, μοντέρνες, λύσεις κατοικίας, είτε για βραχυχρόνια, είτε για μακροχρόνια μίσθωση. Στόχος είναι ο διπλασιασμός των ακινήτων αυτών το επόμενο διάστημα. 

Στο στόχαστρο του fund Zoia, είναι όπως εξηγεί ο κ. Rubin και άλλες πόλεις αλλά και νησιά της Ελλάδας, ωστόσο όπως λέει χαρακτηριστικά «επι τους παρόντος, είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».