Skip to main content

Απειλούν τον Λαμτζίδη για το «Solun» σε κείμενο-διακήρυξη

Μια ανάρτηση που είχε να κάνει με διακήρυξη ομάδας δικηγόρων ερμηνεύθηκε ως κάλεσμα στην ομιλία Τσίπρα σε βουλγαρική και σκοπιανή γλώσσα.

Μια απίστευτη ιστορία για το πώς διαδόθηκε μια ψευδής είδηση και κατέληξε στο να δέχεται διαδικτιακές και τηλεφωνικές απειλές ζει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης.

Ο κ. Λαμτζίδης που συμμετέχει στην ομάδα «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη δημοκρατία και την συνεννόηση στα Βαλκάνια» ανήρτησε στις 26/9 το κείμενο της διακήρυξης της ομάδας μεταφρασμένο στη βουλγαρική γλώσσα από τα ελληνικά, όπου εκεί αναφέρονται οι στόχοι και οι σκοποί της ομάδας.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση έμελε να ερμηνευθεί ως κάλεσμα του κ. Λαμτζίδη στην αυριανή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ ντε Σπορ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα «στη βουλγαρική και σκοπιανή γλώσσα», ενώ παράλληλα κατηγόρησαν τον γνωστό δικηγόρο ότι χρησιμοποιεί τον όρο «Solun», όπως αποκαλείται η Θεσσαλονίκη στις σλαβικές γλώσσες, στις συγκεκριμένη διακήρυξη.

 

«Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση fake news που πήρε μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ημέρες. Σαφώς και δεν πρόκειται για κάλεσμα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το καταλάβει όποιος δει την μετάφραση του κειμένου που έχει αναρτηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο κ. Λαμτζίδης.

Όπως λέει μάλιστα η συγκεριμένη ανάρτηση από διάφορα blog και προφίλ στο facebook είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης μηνυμάτων υβριστικού περιεχομένου, ενώ πολλοί δεν δίστασαν ανώνυμα να τον καλέσουν στο κινητό του τηλέφωνο για να τον απειλήσουν.

Ο ίδιος ωστόσο ο κ. Λαμτζίδης δεν πρόκειται να κινήσει νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, μη θέλοντας να δώσει έκταση. «Η ομάδα συνεργασίας των δικηγόρων που έχουμε δημιουργήσει έχει πολύμηνη παρουσία σε διάφορα ζητήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαμε μια από τις λογικές φωνές στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη», τονίζει ο κ. Λαμτζίδης.

Το κείμενο που υπογράφεται κατά του Μ. Λαμτζίδη: