Skip to main content

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Αλ. Μπακατσέλου

Η συμβολή του στην εδραίωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν πολύτιμη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΘ

Την έντονη θλίψη τους για την απώλεια του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, εκφράζουν σύσσωμα το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ).

Ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΜΜΘ επί 17 συναπτά έτη (1998-2015) και συνεισέφερε με αποφασιστικότητα στην εδραίωση και στην ακτινοβολία του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, ήταν από τους πρωτεργάτες της ιδέας – μαζί με τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη – για την ανέγερση σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος καλλιτεχνικών και συνεδριακών εκδηλώσεων στο πλέον προβεβλημένο σημείο της παραλίας της Θεσσαλονίκης και εργάστηκε με αφοσίωση για τη θεμελίωση και την έναρξη λειτουργίας του στις 2 Ιανουαρίου 2000, τη δεύτερη ημέρα της νέας χιλιετίας.

Ακολούθως, εξασφαλίζοντας τη συνδρομή όλων των κυβερνήσεων, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και συνέβαλε στην καθιέρωση, στην προβολή και στη σταθερότητα του ΟΜΜΘ, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.  

Το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του ΟΜΜΘ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος. Σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του κατά την εξόδιο ακολουθία, η οποία θα ψαλεί αύριο, Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 5.30 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την αμέσως επόμενη συνεδρίασή της η διοίκηση του ΟΜΜΘ θα προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσει το έργο του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.