Skip to main content

Τα καθυστερημένα βέλη του Καμμένου και η αύξηση των Τούρκων στα Σκόπια

Η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να αυτοπαρηγορηθεί, το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και η μεγάλη αύξηση των Τούρκων στα Σκόπια

Αντιλαμβάνεται ο Καμμένος ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να ξαναβρεθεί στην Βουλή, και επιχειρεί να αυτοπαρηγορηθεί.

Ο Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει, λέει, ότι θα ζητήσει την έγκριση του λαού για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ότι θα κάνει δημοψήφισμα δηλαδή. Και παραπονιέται επειδή «Ο Τσίπρας δεν σεβάστηκε τα 4 χρόνια έντιμης συνεργασίας που του είχαν προσφέρει οι ΑΝΕΛ και εγώ προσωπικά».

Ο Καμμένος, που ίδρυσε κόμμα για να κυβερνήσει την Ελλάδα, άρα θεωρεί ότι έχει τις προς τούτο υψηλές προδιαγραφές, δεν μελέτησε τον Τσίπρα; Περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση, από αυτήν που επιφύλαξε στον Αλαβάνο -ο οποίος του έδωσε το δαχτυλίδι του αρχηγού-, στον Λαφαζάνη, στην Ζωή και σε δεκάδες άλλους συντρόφους;

Τον Καμμένο θα σεβόταν; Τον χρησιμοποίησε, τον έστιψε και πάει για άλλα. Βέβαια, την ίδια τύχη θα έχει και ο ίδιος. Μόλις η Μέρκελ και οι άλλοι δεν θα τον χρειάζονται, θα βρεθεί κι αυτός παραπονούμενος.

Αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα, με το οποίο δεν ασχολείται κανείς. Κατά το διάστημα 2008-2017, ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα "έχασε" την Ήπειρο από τον πληθυσμό της: κατά 355.000 κατοίκους μειώθηκε ο πληθυσμός της, όσοι δηλαδή είχαν απογραφεί το 2011 στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Αλήθεια, εκείνος ο αστυνομικός που αποκάλεσε Βούλγαρους τους Θεσσαλονικείς στην διαδήλωση στο Βελλίδειο, τι έγινε; Πήρε προαγωγή, ή ακόμη;

Αλβανική ιστοσελίδα, έφερε στην επιφάνεια στοιχεία για τον πληθυσμό της πόλης των Σκοπίων και της περιφέρειάς τους, αμέσως με την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι νικητές Σύμμαχοι, διενήργησαν απογραφές στα Βαλκάνια.

Αριθμούσαν 184.825 κατοίκους, εκ των οποίων: 150.290 κάτοικοι ή 81,31 % ήταν Αλβανοί / 28.244 κάτοικοι ή 15,28 % ήταν Βούλγαροι / 3.363 κάτοικοι ή 1,81 % ήταν Τούρκοι / 1.400 κάτοικοι ή 0,75 % ήταν Βόσνιοι / 650 κάτοικοι ή 0,35 % ήταν Έλληνες / 567 κάτοικοι ή 0,30 %, 255 κάτοικοι ή 0,13 % Σέρβοι και 56 κάτοικοι ή 0,03 % δήλωσαν Βλάχοι.

Η παραπάνω απογραφή αφορά την πόλη των Σκοπίων. Σημειώνω βέβαια, ότι οι Έλληνες δεν είχαν καμιά δουλειά στην Δαρδανία και μετέπειτα Βαρντάσκα. Αποτελούσαν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στο Μοναστήρι και την περιφέρειά του, την πάλαι ποτέ Πελαγονία.

Πώς έγινε τώρα και οι 3.363 Τούρκοι, να έγιναν σήμερα 80.000, ενώ το ρεύμα ήταν για επιστροφή στην Τουρκία, και μεταπολεμικά δεν ξεπερνούσαν τις 5.000, αποτελεί μυστήριο. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν, ότι μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο το κομμουνιστικό καθεστώς τους τρομοκρατούσε και δήλωναν Μακεδόνες.

Τώρα που ξεθάρρεψαν, ο Ερντογάν σε ομιλία του, τους είχε συστήσει να «διατηρήσουν την εθνική (τουρκική) τους ταυτότητα και να αγνοήσουν οποιαδήποτε πίεση, που θα δέχονταν». Σχετικές πιέσεις δημοσιοποίησε η τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια.

Ερώτηση: Οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι Σλάβοι πάντα με τους ηγέτες τους ενδιαφέρονται για την διατήρησης της εθνικής καταγωγής των Αποδήμων τους. Οι Έλληνες πολιτικοί τι λόγο έχουν να αδιαφορούν;