Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΤΟ NASA SPACE APPS CHALLENGE ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 3μερο διεθνή μαραθώνιο καινοτομίας φετινό NASA Space Apps Challenge που επιστρέφει σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά τον Οκτώβριο

Το NASA Space Apps Challenge στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στις 11-13 Οκτωβρίου, και στον Πειραιά, στις 18-20 Οκτωβρίου, διοργανώνει ο GREEK NEWSPACE SOCIETY. Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του OK!Thess (Komotinis 2), από τις 18:00 της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου έως τις 21:00 της Κυριακής 13 Οκτωβρίου.

Τι είναι το NASA Space Apps Challenge

Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί μέρος του Διεθνή Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Το 2018, η παγκόσμια συμμετοχή άγγιξε τους 18.000 πολίτες σε παραπάνω από 200 εκδηλώσεις σε 75 χώρες.

Πρόκειται για έναν τριήμερο διεθνή μαραθώνιο καινοτομίας κατά τη διάρκεια του οποίου επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και εξερευνούν μέσα σε 48 ώρες τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης, τη Γη!   

Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα δημιουργήσουν ομάδες προκειμένου να συζητήσουν ιδέες και να αναπτύξουν λύσεις πάνω στο θέμα του φετινού διαγωνισμού ‘Exploring Near and Far’. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και ιστορίες από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Το NASA Space Apps Challenge στην Ελλάδα

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, πάνω από 300 νέοι Έλληνες επιστήμονες έλαβαν μέρος στα Space Apps που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, και συνέβαλαν στην ανάδειξη λύσεων και καινοτόμων ιδεών, κέρδισαν βραβεία και απέκτησαν νέους συνεργάτες και εμπειρίες.

Φέτος, ο GREEK NEWSPACE SOCIETY διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το NASA Space Apps Challenge στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 11-13 Οκτωβρίου 2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του OK!Thess (Komotinis 2), από τις 18:00 της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου έως τις 21:00 της Κυριακής 13 Οκτωβρίου. Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 18-20 Οκτωβρίου 2019 στον χώρο από τις 18:00 της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου έως τις 21:00 της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Η Έλενα Βελή, πρόεδρος του GREEK NEWSPACE SOCIETY μιλά για το όραμα της φετινής διοργάνωσης και ελληνικής συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό και επισημαίνει «Το NASA SPACE APPS CHALLENGE προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα απο διαφορετικο ακαδημαικο υποβαθρο να βρεθουν μαζι σε ομαδες, και συνδυαζοντας τις γνωσεις και τις εμπειριες τους να δημιουργησουν πολυπρισματικες λυσεις για τις εκαστοτε προκλησεις που θετει η nasa καθε χρονο.. φετος στοχος μας ειναι να συμμετεχουν ατομα κι απο αλλες σχολες ωστε να ενισχυσουμε αυτη την ποικιλια και πληθωρα γνωσεων που ειναι απαραιτητη για να απαντηθουν καποια απο τα πιο συνθετα και πολυδιαστατα προβληματα του συγχρονου κοσμου.»

Ο Greek Newspace Society δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως καθώς οι δύο ομάδες που θα διακριθούν στους τοπικούς τελικούς θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό.

Ο GREEK NEWSPACE SOCIETY είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί το ελληνικό chapter του National Space Society. Αποσκοπεί στην προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτόν τον τομέα. Περισσότερα για τον οργανισμό μπορείτε να μάθετε εδώ: http://greek.nss.org

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ