Skip to main content

Το νέο χτύπημα για το Σκοπιανό είναι από τον Μανώλη Γλέζο

Η ξεκάθαρη θέση του Μανώλη Γλέζου για το όνομα, οι αλήθειες του δημάρχου των Σκοπίων και το μετάλλιο ειρήνης στον... Ερντογάν.

Θα βγάλουν και τον Γλέζο ακροδεξιό; Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, και ο Μανώλης Γλέζος τοποθετείται κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς. Αναμένεται οχετός ύβρεων από τους αντιδημοκράτες "προοδευτικούς".

Έγραψε ο Γλέζος: «Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού».

Ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Νικόπουλος, αποκαλύπτει στο βιβλίο του με τον τίτλο "Αγαπημένο μου. Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί - Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας": «Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από 180 βουλευτές. Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα».

Ότι οι κυβερνώντες γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν, και κάποια στιγμή τους είναι εμπόδιο, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην σοβιετική Ελλάδα. Δεν αντέχεται όμως η αθλιότητα, να υποστηρίζουν ότι ενεργούν σύννομα.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια», τονίζει ο δήμαρχος των Σκοπίων. Αυτό μόνον οι ηλίθιοι δεν το γνωρίζουν. Όμως ο Σόρος, για να πετύχει τον στόχο του για τη Θεσσαλονίκη, επέβαλε την ονομασία "Μακεδονία". Αν νομίζουν οι μακεδονίζοντες Σλάβοι ότι την "Αιγαιακή Μακεδονία" την ετοιμάζουν γι’ αυτούς, είναι δυο φορές ηλίθιοι. Υπάρχουν ισχυροί γαμπροί, που από αιώνες την κυνηγάνε.

Το γνωρίζατε, ότι για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πάπα γίνεται μια δωρεά προς το Βατικανό; Λέγεται πως αυτό είναι μια διαδικασία ρουτίνας. Δηλαδή οποιοσδήποτε πρόεδρος κράτους θέλει να συναντηθεί με τον Πάπα, χρειάζεται πρώτα να κάνει μια δωρεά τουλάχιστον 5 εκ. $.

Πηγές από την Τουρκία αποκαλύπτουν για την συνάντηση Πάπα-Ερντογάν. Αν αναλογιστούμε -λένε- πως ο Ταγίπ σε αυτή την συνάντηση απέσπασε και μετάλλιο ειρήνης (!) από τον Πάπα, λογικά πρέπει η δωρεά να ήταν πλούσια! Και μάλιστα, δωρεά από φανατικό μουσουλμάνο σε χριστιανικό ίδρυμα! Ο Πάπας δεν θα το επιβεβαιώσει, επειδή ισχύει το ευαγγελικό "μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου".

Δηλαδή, αν πρέπει να δώσω πέντε εκατομμύρια δολάρια, για να συναντήσω τον Πάπα, άμα θέλω να συναντηθώ με τον Καρανίκα, πόσα πρέπει να δώσω;

Ο Ερντογάν αναζητά τους απογόνους του Σουλτάνου. «Σε πολλά μέρη λέμε στις πρεσβείες μας πως αν υπάρχει ένα μέλος της Οθωμανικής δυναστείας θα πρέπει να επιδείξουν στενό ενδιαφέρον για αυτό. Υπάρχει επίσης εντολή από τον πρόεδρό μας Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Τσαβούσογλου.

Έχουμε στην Ελλάδα κάτι γιουσουφάκια και οθωμανολάγνους. Να τους προσθέσουν κι αυτούς, θα είναι πιο χρήσιμοι στον νέο-Σουλτάνο.

Έχει ακουστά κάποιον Έρασμο, ο Γαβρόγλου; Είχε γράψει: «Δεν θα ήμασταν τίποτα χωρίς τους Έλληνες».