Skip to main content

Το νέο σύνθημα είναι ό,τι κινείται, πωλείται: από ψάρια έως νοσοκομεία

Κυρίως στο εξωτερικό ψάχνουν τη διέξοδο από τα προβλήματά τους πολλοί επιχειρηματικοί τομείς στην Ελλάδα - Τελευταίο παράδειγμα οι ιχθυοκαλλίεργειες.

«Ό,τι κινείται, πωλείται». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα που διέπει αυτή τη στιγμή πολλούς επιχειρηματικούς τομείς της χώρας μας, οι οποίοι ψάχνουν -κυρίως στο εξωτερικό- τη διέξοδο από τα προβλήματά τους.

Τελευταία παραδείγματα; Κατ' αρχήν αυτό των ιχθυοκαλλιεργειών. Ως γνωστόν, προωθείται η πώληση των εταιριών Νηρεύς και Σελόντα. Για την ακρίβεια, θα πουληθεί το 82,11% της Σελόντα και το 75,9% της Νηρεύς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οίκοι Alvarez & Marsal (A&M) και PricewaterhouseCoopers (PwC) θα κάνουν το due diligence, ενώ η Lazard θα ετοιμάσει το φάκελο πώλησης και το Virtual Data Room των δύο εταιριών. Ενδεικτικό στοιχείο – και αυτό – του πόσο προχωρημένες είναι οι διαδικασίες.

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».  Η βασική πιστώτρια του, Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησε ήδη στην πρόσληψη της Deloitte ως σύμβουλου πώλησης. Αν όλα πάνε καλά, η διερεύνηση ενδιαφέροντος μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βασικός ενδιαφερόμενος υπάρχει ήδη και είναι το αμερικανικό fund CVC Capital Partners. Ωστόσο, για το ίδιο project κινείται διερευνητικά και ένα νορβηγικό fund.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι στο παρασκήνιο ετοιμάζεται η πώληση άλλων δύο τουλάχιστον ιδιωτικών νοσκομείων στην Αθήνα.