Skip to main content

Το Παρίσι θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο ο Ραούλ Κάστρο

Ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την πρωτεύουσα της Γαλλίας με στόχο να δυναμώσει τη χώρα του σε διεθνές επίπεδο.

Επίσκεψη στη Γαλλία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο τον επόμενο μήνα και μάλιστα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη προέδρου του κουβανικού κράτους στη χώρα μετά από εκείνη που είχε κάνει ο προκάτοχος και αδερφός του, Φιδέλ Κάστρο το 1995.

Ο πρόεδρος της Κούβας αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ στην προσπάθεια του να διευρύνει τον ρόλο της χώρας του σε διεθνές επίπεδο μετά την ιστορική συμφωνία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φρανσουά Ολάντ έγινε την 10η Μαΐου, ο πρώτος ηγέτης της Δύσης που επισκέφθηκε την Κούβα τα τελευταία 50 χρόνια στην προσπάθεια του να τοποθετήσει τη Γαλλία σε ευνοϊκή θέση ώστε να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βελτίωση στις διμερείς σχέσεις Αβάνας - Ουάσινγκτον, αλλά και τη διαφαινόμενη βελτίωση στις σχέσεις Κούβας - Ε.Ε.
Κατά το παρελθόν, η Γαλλία ήταν ένας εκ των σημαντικότερων πιστωτών της Κούβας ενώ μόλις τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στη Λέσχη του Παρισιού και την πρωτεύουσα της χώρας, Αβάνα συμφώνησε να διαγράψει ένα παλαιότερο χρέος που άγγιζε τα 4 δις.δολάρια.