Skip to main content

Το πλάνο των 25 ημερών σε περίπτωση επανέναρξης του ΝΒΑ

Ορισμένα στελέχη έχουν τονίσει την ανάγκη για έναν μήνα πλήρους προετοιμασίας πριν από την επιστροφή στην ανταγωνιστική δράση.

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει ανοίξει τον διάλογο και περιμένει προτάσεις για πιθανή επανέναρξη του ΝΒΑ και ήδη έπεσε στο τραπέζι η πρώτη ιδέα.

Όπως αναφέρει το ESPN επικαλούμενο πηγές του, μία πρόταση έχει να κάνει με πρόγραμμα 25 ημερών πριν από την ημερομηνία που θα οριστεί η επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Πώς μεταφράζονται αυτές οι 25 ημέρες; Οι παίκτες θα ακολουθήσουν για 11 ημέρες ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο οποίο θα διατηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις. Στη συνέχεια, και αν δοθεί η άδεια από τους γιατρούς, θα ακολουθήσουν και άλλες δύο εβδομάδες ομαδικών προπονήσεων. Πάντως τα ιατρικά τιμ και τα στελέχη του πρωταθλήματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα χρονοδιαγράμματα, εάν και εφόσον γίνει επανέναρξη στο NBA.

Και αυτό διότι μετά την καραντίνα των παικτών με αποτέλεσμα να μην προπονηθούν σωστά, θα υπάρχει έντονη ανησυχία για μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμών. Ορισμένα στελέχη έχουν τονίσει την ανάγκη για έναν μήνα πλήρους προετοιμασίας πριν από την επιστροφή στην ανταγωνιστική δράση.