Skip to main content

Το «πράσινο φως» έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΣΕΛΜΑΝ από ALFA WOOD

Σε μηδενισμό των ζημιών της ΣΕΛΜΑΝ στοχεύει για το 2010 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALFA WOOD κ. Αντώνης Αδαμόπουλος, όπως δήλωσε στη Voria.gr

Tο «Πράσινο Φως» για την εξαγορά της Σέλμαν από την Alfa Wood έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μετά από αυτό η Alfa Wood ΑΕΒΕ ελέγχει το 72,09% των μετοχών της Ελληνοελβετικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ με την επωνυνία ΣΕΛΜΑΝ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αlfa Wood κ. Αντώνης Αδαμόπουλος δήλωσε στη Voria ότι στόχος του είναι για φέτος να μηδενίσει τις ζημίες της Σέλμαν που ανέρχονται σε 24εκατ. ευρώ. Εξάλλου διαβεβαιώνει ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους, αλλά θα κληθούν όλοι να δουλέψουν με υπερβάλοντα ζήλο για να επιτευχθεί το νοικοκύρεμα της εταιρίας. Ο  κ. Αδαμόπουλος στοχεύει επιπλέον  για τη Σέλμαν  να ανακτήσει τα μερίδια αγοράς που κατείχε κατά το παρελθόν.

H Σέλμαν θα αποτελέσει για τον όμιλο της Alfa Wood, ως βασικός μέτοχος της, το όχημα για το Χρηματιστήριο, παραδέχθηκε ο κ. Αδαμόπουλος.

 

 

Ο όμιλος  Αlfa Wood με έδρα τον Τύρναβο, πέρα από την Alfa Wood Πίνδος, που βρίσκεται στα Γρεβεννά και είναι η μοναδική εταιρία που παράγει στην Ελλάδα mdf, έχει συμμετοχή στις εταιρίες Alfa Wood Bulgaria στη Βάρνα, Alfa Wood Νευροκόπι AEBE και Ξυλοτεχνική Ηπείρου. Πρόσφατα μάλιστα ο όμιλος Alfa Wood, απέκτησε  το brand name της εταιρίας Μadel Profil, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

O όμιλος Alfa Wood,  έχει σε εξέλιξη επένδυση 20εκατ. ευρώ για λογαριασμό της θυγατρικής του, Alfa Wood Νευροκόπι AEBE, που  αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής στερεού βιοκαυσίμου, pellets ξύλου και παραγωγής ξυλοτεμαχιδίων-wood garden chips,  που υλοποιείται στο Νευροκόπι και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Μάρτιο κατά πάσα πιθανότητα.