Skip to main content

Το Σαββατοκύριακο η 8η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την παγκόσμια βλαχική κοινότητα, η 8η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία, πραγματοποιείται στο Ζάππειο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών η 8η συνδιάσκεψη της παγκόσμιας βλαχικής αμφικτιονίας.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες μαζώξεις των Βλάχων παγκοσμίως, με παράλληλη λειτουργίας της σημαντικής έκθεσης «Από τη ζωή των Βλάχων στα 1900», που βασίζεται στο βιβλίο του αείμνηστου Αστέριου Κουκούδη και παραχώρηση των εκθεμάτων από το ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ.

Στη συνδιάσκεψη θα απευθύνουν χαιρετισμούς αντιπρόσωποι συλλόγων – μελών εξωτερικού της παγκόσμιας βλαχικής αμφικτιονίας, ενώ κεντρικές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, Μιχάλης Μαγειρίας, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου, Ισμήνη Κριάρη και ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος.

Επίσης, την Κυριακή έχει προγραμματιστεί παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών των Βλάχων από διάφορες περιοχές, αλλά και μουσικά ακούσματα και χοροί.