Skip to main content

Το σχέδιο της Αριστεράς για έξοδο από την κρίση παρουσιάσε ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την Αριστερά, η οποία έχει σχέδιο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και τάσσεται απέναντι στον «συντηρητικό
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, οριστικό, από τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν για να έρθει στην εξουσία, κι αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό για να προχωρήσει με συναίνεση οικονομικές επιλογές που ισοπεδώνουν την κοινωνία». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο εκδήλωσης που κόμματος που έγινε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης προς τιμή του παλαίμαχου αγωνιστή της Αριστεράς Πάνου Δημητρίου.

Επεσήμανε ότι «απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό, πολύ γρήγορα, θα υψώσει το ανάστημά του ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός, από κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, κυρίως, όμως, με πυρήνα την Αριστερά που αγωνίζεται για να κάνει κτήμα του λαού το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα σχέδιο που δεν θα έχει την κοινωνία ισοπεδωμένη, θα υψώσει ανάστημα απέναντι στις διαθέσεις των κερδοσκόπων και των αγορών και θα προβάλλει ως εναλλακτική πολιτική την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας με ανάπτυξη, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ζουν ζωή με αξιοπρέπεια και όχι επιβίωση», όπως είπε.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σήμερα είναι ανάγκη να εμπιστευθούν οι πολίτες τον κόσμο της Αριστεράς «και όχι τους μεσσίες που θα έρθουν να μας σώσουν. Είναι, επίσης, σημαντικό να ξαναμιλήσουν στον ΣΥΝ για την ανάγκη της πλατιάς δημοκρατίας και στο κόμμα μας και στις οργανώσεις του και να δώσουν ελπίδα στον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε τον Πάνο Δημητρίου «εμβληματική μορφή», λόγω της ιστορίας του μέσα από τους αγώνες της Αριστεράς.