Skip to main content

Το τετ α τετ της Εύας Καϊλή με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Κάποιοι ευφάνταστοι είδαν πίσω από τη συνάντηση του Ανδρέα με τη Εύα, κάποια σχέδια για αλληλοϋποστήριξη.Υπάρχει και ο συνδετικός κρίκος «Ιβάν»

Γράφει ο Σαλονικιός

Ο ένας φέρεται να είναι έτοιμος να επανακάμψει στην πολιτική, είτε μέσω των δημοτικών εκλογών είτε δια της εθνικής ή ευρωπαϊκής κάλπης. Η άλλη θέλει πολύ να ξαναδοκιμάσει την τύχη της στην ευρωβουλή, αλλά το κόκκινο που της άναψε η Φώφη την υποχρεώνει να αναζητήσει εναλλακτικές πολιτικές διεξόδους. Ίσως αυτό το κοινό σημείο, δηλαδή της αναζήτησης του επόμενου πολιτικού βήματος, να ήταν εκείνο που οδήγησε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και την Εύα Καϊλή σε ένα τετ α τετ, το οποίο έγινε προ ημερών στο «Μακεδονία Παλάς».

Βεβαίως, τους δυο συνδέει και η σχέση που έχουν με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Ιβάν Σαββίδη. Πάντως, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη μου, το ύφος των δύο, έδειχνε ότι η συνάντηση δεν είχε κοινωνικό χαρακτήρα. «Συζητούσαν επί ώρα και σε πολύ σοβαρό τόνο» μου ανέφερε η πηγή μου.

Τον τελευταίο καιρό ο Παπαμιμίκος άρχισε να κάνει εκ νέου αισθητή την παρουσία του, προς το παρόν κυρίως μέσω άρθρων του ή αινιγματικών αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι φανερό ότι αναζητά όχημα για να επιστρέψει στον πολιτικό στίβο. Βλέποντας τη δυστοκία της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει υποψήφιο για τον κεντρικό δήμο, ο πρώην γραμματέας του κόμματος δεν αποκλείει να είναι αυτό το κατάλληλο όχημα που αναζητά. Χωρίς βεβαίως, να απορρίπτει ενδεχόμενη υποψηφιότητα σε μια από τις άλλες δύο κάλπες, είτε για το εθνικό Κοινοβούλιο είτε για το Στρασβούργο.

Ανάλογες αγωνίες έχει και η Εύα. Θα επιθυμούσε διακαώς να διεκδικήσει την επανεκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο, όμως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής της το έχει ξεκόψει. Συνεπώς οι εναλλακτικές που έχει είναι είτε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην περίπτωση που τελικώς ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίσει να αποσυρθεί είτε η υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Τώρα, κάποιοι ευφάνταστοι είδαν πίσω από τη συνάντηση του Ανδρέα με τη Εύα, κάποια σχέδια για αλληλοϋποστήριξη, εφόσον φυσικά δεν επιλέξουν και οι δύο τον αυτοδιοικητικό στίβο. Καθόλου απίθανο...