Skip to main content

Το θάψιμο της Αμφίπολης και οι σημαίες στα σπίτια των Ελλήνων

Η... τυμβοθηρία του Αλέξη Τσίπρα, η ακατανόητη καθυστέρηση των εργασιών στην Αμφίπολη και οι προσβλητικές προτάσεις των Σκοπιανών.

Την έκαψε την Δούρου, που ήταν ήδη καμένη, ο τυμβοθήρας -ή τυμβοθηριώδης;- Α. Τσίπρας. Αντί να συζητούν για την υποψηφιότητά της, οι πάντες μιλούν για τα γράμματα που έμαθε στις καταλήψεις και κάνουν πάρτι στο διαδίκτυο με τα ελληνικά που έμαθε στις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις ο πρωθυπουργός.

 «Θα κάνω μια στροφή 360 μοιρών, που θα καταλήξει σε τυμβωθηρια κι ύστερα θα θρεψω τους καρπούς των κόπων μου..», έγραψε ένας χρήστης, με έναν δεύτερο να σχολιάζει καυστικά: «Η ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις... και γίνεσαι ο καλύτερος γλωσσοπλάστης πρωθυπουργός of all times..»

 Έτσι εξηγείται γιατί ο Γαβρόγλου είναι εναντίον της αριστείας. Πάντως, επαληθεύεται η παροιμία που λέγει «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις στις καταλήψεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρήση του Μαρκ Τουαίην, έγραψε για την τυμβοθηρία: «Είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε περνούν για ηλίθιο παρά να το ανοίγεις και να διαλύεις κάθε αμφιβολία».

Κατά τη διήμερη συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, συζητήθηκε η καθιέρωση κοινής γιορτής για την επέτειο μνήμης του Γκότσε Ντέλτσεφ.

Πρόκειται για τον αιμοσταγή κομιτατζή, τον οποίο πολίτης της Ελλάδας στις Σέρρες ζητά να τιμούμε κι εμείς. Σε ποια άλλη χώρα, μπορούν ατιμώρητα να καταφέρονται οι πολίτες εναντίον της, με τρόπο προσβλητικό;

 Οι εν Ελλάδι "προοδευτικοί", και δη οι Συριζαίοι, καλούνται να προτιμήσουν για τις διακοπές τους την ενοικιαζόμενη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο: Ενοίκιο για τον Ιούλιο €7.700 την εβδομάδα και τον Αύγουστο €12.500 την εβδομάδα! Πρόκειται για μια πολυτελή βίλα ενός "προοδευτικού" Αριστερού, υπερασπιστή των πτωχών.

Για ακατανόητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο μνημείο της Αμφίπολης, έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη στο περιθώριο της εκδήλωσης "το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη" που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

Αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση, η Αμφίπολη θα παραμείνει θαμμένη. Οι "προοδευτικοί" έχουν αλλεργία με την ελληνική κληρονομιά μας. Άλλωστε δεν μας θεωρούν συνέχεια των παλαιών Ελλήνων, όπως υποστήριξε και ο Φίλης με τους συν αυτώ.

Εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των σπιτιών που βάζουν την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους κατέγραψε έρευνα Έλληνα καθηγητή, ο οποίος επιχείρησε να καταγράψει πόσο επηρέασε την κίνηση αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση τι σημαίνει πατριωτισμός των Ελλήνων; Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι έχει τον δικό του πατριωτισμό, την ουσία του οποίου την έχουμε αντιληφθεί πλήρως. Οι Έλληνες ενσυνείδητοι πατριώτες όμως, έστειλαν πολλές φορές το μήνυμα ότι κανένας διεθνισμός δεν θα σβήσει την φλόγα που καίει μέσα τους για την Ελλάδα.

Φαίνεται πως η επιθυμία της Δύσης να αρνηθεί η Ελλάδα επί πλέον κινεζικές επενδύσεις, υλοποιείται. Η Σερβία όμως, δεν σκέφτεται αν στενοχωρηθούν οι Δυτικοί, ούτε να ικανοποιήσει κομματικούς φίλους εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας της. Γι’ αυτό και οι κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία -σε έργα που ήδη λειτουργούν και σε όσα σχεδιάζονται- έχουν φθάσει τα 10 δισ. ευρώ.