Skip to main content

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα τιμήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Επίτιμο δημότη Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, όπως αποφασίστηκε στην Επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου για την Ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης της πόλης.

Είχε προηγηθεί πρόταση του προέδρου της Επιτροπής και δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1927 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1946. Το 1999 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αξίωμα το οποίο διακονεί μέχρι σήμερα, καθιστώντας γνωστή και τιμώντας τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη ανά την οικουμένη.

Παράλληλα, θα τιμηθούν με το αργυρό μετάλλιο της πόλης άλλα δύο πρόσωπα της πόλης, με την απονομή Αργυρού Μεταλλίου, για την απαράμιλλη προσφορά του. Πρόκειται για τον George Bissell, μέγιστος δωρητής της πόλης και την Αλίκη Περρωτή, ευεργέτιδα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προσέφεραν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Οι προτάσεις για τις τιμητικές διακρίσεις αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.