Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Φεβρουάριο οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την 30ή Agrotica

Τον Φεβρουάριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα Τάσο Τζήκα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την 30ή Agrotica και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ανάπλαση, ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι σχετικές εξαγγελίες και θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή που θα έχει στο έργο το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. «Υπάρχει συμφωνία για το χρηματοδοτικό μοντέλο να είναι ΣΔΙΤ, όπως έχουμε συμφωνήσει με 5 Κυβερνήσεις και με την παρούσα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επομένως μιλάμε για μια συγχρηματοδότηση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Τζήκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις: «Είμαστε ικανοποιημένοι, νομίζω ότι αυτό το μεγάλο σχέδιο που αφορά την επόμενη ημέρα της πόλης θα υλοποιηθεί καθώς έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια σε συνεργασία με τους φορείς. Είναι ένα όραμα της πόλης που εκτιμούμε ότι θα υλοποιηθεί».