Skip to main content

Τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου καθιερώνει το Μέγαρο Μουσικής

Ο Χρίστος Γαλιλαίας αναφέρθηκε στους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της αίθουσας Φίλων Μουσικής στις 19, 26 και 28 Νοεμβίου.

Την καθιέρωση του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Χρίστος Γαλιλαίας, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις εντατικές πρόβες ενόψει της αυριανής πρεμιέρας (19/11), ο κ. Γαλιλαίας αναφέρθηκε στους έντονους ρυθμούς προετοιμασίας που απαιτεί η συγκεκριμένη συναυλία και στους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της αίθουσας Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) στις 19, 26 και 28 Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε η ιδέα του νέου θεσμού γεννήθηκε στο μυαλό από νοσταλγία των φοιτητικών του χρόνων. «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ όμορφο να ξαναβρεθούμε αυτή τη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κάνοντας ένα μουσικό reunion και στέλνοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν του ίδιου, στις τρεις συναυλίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κορυφαία σύνολα και καλλιτέχνες, όπως το Gidon Kremen Trio, το κουαρτέτο εγχόρδων Pacifica, τους Mark Kosower, Sibbi Bernhardsson, David Bowlin, Vache Hoveyan, Tony Cho και τους διαπρεπείς Έλληνες σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσο και Τιμόθεο Πετρίν.