Skip to main content

Τουμπεκί για το κίνημα της…αποχής!

Σε αυτές τις εκλογές θα μάθουμε για το τι ακριβώς ψηφίζουμε ή δεν ψηφίζουμε μετά το άνοιγμα της κάλπης! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr
 

Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουμε χωρίς να ξέρουμε το… λόγο! Ασχέτως δηλώσεων ότι η κάλπη στήθηκε για τη διαμαρτυρία κατά του μνημονίου ή για να αναδείξουμε τους καλύτερους (ανάμεσα σε ποιους;) δημάρχους και περιφερειάρχες, ο ψηφοφόρος - αυτός ο… γενναίος που πήγε ή δεν πήγε - θα έχει την  τελευταία λέξη και την ερμηνεία του δήθεν πράσινου ή δήθεν γαλάζιου  αποτελέσματος.

Πάντως μέχρι στιγμής έχει φωνάξει την αντίθεση του στο πολιτικό σύστημα της χώρας – άκουσαν ή έκαναν ότι δεν άκουσαν -  με το "κόμμα" της…αποχής, όπως είχε κάνει κάποτε στις δημοσκοπήσεις με το "κόμμα" του …κανένα.

Μη ξεχνάμε ότι την πρώτη Κυριακή , οι πολιτικοί των κομμάτων "εξουσίας" ήταν από υπέρ το δέον «cool» ως… (χαζό) χαρούμενοι. Ο ένας μίλησε για αποχή που πρέπει να «μας προβληματίσει» ( σημείωση: αυτούς όχι εμάς) κι ο άλλος για ολική επαναφορά ενός κόμματος με κανονικό πρόεδρο!

Αν και σήμερα το βράδυ οι δυο υπό… αμφισβήτηση «αρχηγοί» μείνουν έτσι και απαράλλακτοι, με τα ποσοστά της αποχής να είναι τα ίδια ή… καλύτερα, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε.  Ναι μεν αυτοί θα αναδείξουν τους νικητές τους… «βγάζοντας» απ έξω αποχή, ανοχή, (συν)ενοχή,  άκυρα, λευκά, όμως όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρχίσουμε να  σκεπτόμαστε ότι η …συμμετοχή στη δημοκρατία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της!

Αν πάλι δεν επιτυγχάνεται αυτή η σύμπραξη λαού και εκπροσώπων - με  υπαιτιότητα των …δεύτερων - τότε καλά θα κάνουν να κρατήσουν το μπαλάκι της ευθύνης τους και να μην το πετάξουν για μια ακόμη φορά στα μούτρα του ελληνικού λαού…