Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο τουρίστας, με καταγωγή από τον Καναδά, συνελήφθη, οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές και καταδικάστηκε σε 22 μηνες φυλάκιση.

Ένας 34χρονος Καναδός τουρίστας, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δάγκωσε τον αστυνομικό.

Ο Καναδός τουρίστας βρισκόταν στις 20:40 στην αίθουσα αναχωρήσεων, όταν ο 59χρονος υπαστυνόμος που εκτελούσε υπηρεσία, τον πλησίασε και του ζήτησε να τον ελέγξει.

Ο τουρίστας, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αντιστάθηκε, αντέδρασε επιθετικά και, όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, τον δάγκωσε στο χέρι, προκαλώντας τραυματισμούς.

Ο δράστης συνελήφθη, οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές και καταδικάστηκε σε 22 μηνες φυλάκιση.

«Πάρα το 59ο έτος της ηλικίας του ο συνάδελφος δεν το έβαλε κάτω. Η 16η Απριλίου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και δύσκολη βάρδια για τον υπαστυνόμο ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο δράστης αρνούμενος τον οφειλόμενο έλεγχο, του προκάλεσε τραύμα από δάγκωμα, στο χέρι. Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή βρισκόταν δίπλα του όπως και σε κάθε μέλος της, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσής μας ήταν στο πλευρό του κατά την ακροαματική διαδικασία. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας.Ο δράστης καταδικαστηκε σε 22μηνες φυλάκισης για την πράξη του αυτή, από το αρχείο προέκυψε πως διώκετο και για παλαιότερο αδίκημα και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την συνολική του ποινή» αναφέρει ο αντιπροεδρος της Ένωσης Αστυνομικων Υπαλλήλων Νοτιοανατολικης Αττικης Ηλίας Βρέντας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ