Skip to main content

Ισχυρός μετασεισμός 5,1 βαθμών στην Τουρκία-Στους 29 οι νεκροί

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Ελαζίγ της Τουρκία μετά και την φονικό σεισμό της Παρασκευής προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Δεν λέει να σταματήσει η Γη να τρέμει στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη Ελαζίγ και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Ο τελευταίος, χρονικά, μετασεισμός που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία ήταν 5,1 Ρίχτερ και αναστάτωσε τους πάντες στην Ελαζίγ.

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.8 βαθμών ανέρχεται σε 29 νεκρούς και 1.234 τραυματίες, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν. 

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τη διάσωση μιας γυναίκας από τα συντρίμμια κτιρίου 19 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.