Skip to main content

Τουρκία: Παραπλανητική η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Άγκυρα τονίζει ότι το κείμενο όχι μόνο δεν αντανακλά το περιεχόμενο της συνάντησης αλλά ακόμα εμπεριέχει ζητήματα που δεν εγέρθηκαν καν στη συζήτηση

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της διπλωματίας ΗΠΑ - Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Άγκυρα κατηγόρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι έδωσε παραπλανητική εικόνα για τη συζήτηση που είχαν οι κ. Πομπέο και Τσαβούσογλου. Το δελτίο Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής του Μάικ Πομπέο με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμπεριλάμβανε «ζητήματα που δεν εθίγησαν» στη διάρκεια της συνομιλίας τους, τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστήριξε, το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ «όχι μόνο δεν αντανακλά το περιεχόμενο της συνάντησης, αλλά επίσης εμπεριέχει ζητήματα που δεν εγέρθηκαν καν κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνάντησης».

«Προφανώς προετοιμάστηκε πριν από τη συνάντηση» πρόσθεσε ο κ. Ακσόι για να καταλήξει: «Η συμμαχία μας φυσικά απαιτεί τέτοιου είδους ανακοινώσεις να συντάσσονται με μεγαλύτερη προσοχή»