Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Τα τουρκικά πλοία εξέπεμψαν ηλεκτρονικά σήματα προς την ελληνική φρεγάτα, ανεβάζοντας κι άλλο την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ξανά στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου φαίνεται πως έφτασαν Ελλάδα και Τουρκία όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση ενός περιστατικού που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πολεμικά πλοία της Τουρκίας «κλείδωσαν» τουλάχιστον μία ελληνική φρεγάτα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση κοντά στο Καστελόριζο.

Τα τουρκικά πλοία εξέπεμψαν ηλεκτρονικά σήματα προς την ελληνική φρεγάτα, ανεβάζοντας κι άλλο την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άκρως επιθετικό, από πλευράς Τουρκίας, περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Άγκυρα κλιμάκωνε την ένταση με το συμβάν που συνέβη στα ανοιχτά της Χάλκης όταν οι ελληνικές Αρχές πραγματοποιούσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και τουρκικά σκάφη προχώρησαν σε επικίνδυνες προκλήσεις.

Παρά την ακραία τουρκική πρόκληση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά με αποτέλεσμα να αποφευχθεί θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή.

Τα ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω, έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό της φρεγάτας «Λήμνος», διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ