Skip to main content

Τουρκικές φρεγάτες σε ελληνικά πλοία: Φύγετε από τη δική μας ΑΟΖ

Η Άγκυρα από χθες το βράδυ άλλαξε τακτική. Τα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis απάντησαν στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες

Τη σιγή ασυρμάτου έσπασαν οι τουρκικές φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά το κάλεσμα των ελληνικών πλοίων να φύγουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, απάντησαν «φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ».

Η ΕΡΤ αναφέρει πως η Άγκυρα από χθες το βράδυ άλλαξε τακτική και απάντησε στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες, ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την περιοχή το Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το σεισμογραφικό πλοίο μπήκε χθες το απόγευμα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινείται με δυτική κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου με μικρή ταχύτητα.