Skip to main content

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντός της υφαλοκρηπίδας μας οι γεωτρήσεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Νέα προκλητική ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε ό,τι θεωρούν ως υφαλοκρηπίδα τους εξέδωσε σήμερα το πρωί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών λίγες ώρες μετά την καταγγελία του Νίκου Δένδια ότι «η Τουρκία αποπειράται να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι «οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθεί η έρευνα βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει καταθέσει η χώρα στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα» προσθέτοντας ότι πρόκειται για άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις θα προχωρήσουν όπως έχουν ανακοινωθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι.