Skip to main content

Τουρισμός για Όλους: Έρχονται τα voucher για φθηνές διακοπές το 2024 - Τι αλλάζει φέτος με τα ποσά και τους δικαιούχους

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια άυλη χρεωστική κάρτα, με τη μορφή ψηφιακού voucher, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για  να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα ισχύουν φέτος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που θα δώσει voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ στους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δεν κληρώθηκαν στα προηγούμενα προγράμματα.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια άυλη χρεωστική κάρτα, με τη μορφή ψηφιακού voucher, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, για να πληρώσουν το σύνολο ή μέρος των εξόδων τους για διακοπές στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 25.694.539,89 ευρώ.

Από 200 έως 400 ευρώ

Mετά την υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το voucher σε ψηφιακή μορφή.

Τα ποσά, ανάλογα με τον δικαιούχο, διαμορφώνονται ως εξής:

1. Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

2. Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022, Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.