Skip to main content

Τουρκία: Μάχη δύο οικογενειών με εννέα νεκρούς για 20 στρέμματα γης

Εικόνες από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πτώματα ανδρών να κείτονται σε ένα χωράφι

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία σε μια διένεξη για εδαφικές διεκδικήσεις που έγινε με τη χρήση όπλων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Δυστυχώς, οκτώ συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ. Λίγο αργότερα ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε εννέα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η διένεξη ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών που βρίσκονταν σε διαξιφισμό για την ιδιοκτησία μιας καλλιεργήσιμης έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μπισμίλ, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα πτώματα έξι ανδρών να κείτονται σε ένα χωράφι με σιτάρι, με τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους άνδρες να κρατούν αυτόματα τυφέκια Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η διένεξη κλιμακώθηκε αφού μια από τις αντιμαχόμενες οικογένειες άναψε φωτιά στην επίμαχη έκταση.

Οι διενέξεις για εδαφικές διεκδικήσεις είναι συχνές σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που είναι από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ