Skip to main content

Τουρκία: O πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης θυμήθηκε τα «σύνορα της καρδιάς» σε ομιλία για τη μειονότητα της Θράκης

Ο Κουρτουλμούς επισκέφθηκε την «Ένωση Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Κωνσταντινούπολη - Στο τραπέζι της εκδήλωσης φιγουράριζε η σημαία της «αυτόνομης κυβέρνησης Δυτικής Θράκης» δίπλα στην τουρκική

Τα «σύνορα της καρδιάς» στα οποία συμπεριλαμβάνει και την «τουρκική» μειονότητα της Θράκης θυμήθηκε ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο Κουρτουλμούς επισκέφθηκε την «Ένωση Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» στον Δήμο Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης όπου μίλησε, ενώ στο τραπέζι της εκδήλωσης φιγουράριζε η σημαία της «αυτόνομης κυβέρνησης Δυτικής Θράκης» δίπλα στην τουρκική και επίσης το έμβλημα του Συλλόγου που παρουσιάζει με διαφορετικό χρώμα την Ελληνική Θράκη και αποκομμένη από την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Κουρτουλμούς επανέλαβε και πάλι το αφήγημα των «Συνόρων της καρδιάς», καθώς όπως είπε, η Τουρκία «δεν είναι μόνο ένα έθνος με σύνορα 790 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και 85 εκατομμύρια πολίτες», αλλά το Έθνος πάει πολύ πέρα από τα σύνορα αυτά. Περιέγραψε μάλιστα τους τρεις «δακτυλίους» του τουρκικού εθνικού πλεονεκτήματος με πρώτο τους «συμπατριώτες σε ολο τον κόσμο ιδιαίτερα από την Δυτική Θράκη, ανθρώπους της ίδιας φυλής και πολιτισμού».

Ο Κουρτουλμούς περιέλαβε στον «δεύτερο δακτύλιο» τα «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων από όλο τον κόσμο που έχουν την ίδια πίστη, πολιτισμό και ιστορία με εμάς και που έχουν προσδοκίες από την Τουρκία σήμερα» και στον «τρίτο δακτύλιο» ενέταξε «μια πολύ μεγάλη μάζα ανθρώπων που είναι στο πλευρό του δικαίου, της αλήθειας, των καταπιεσμένων και εναντίον του καταπιεστή».

Πηγή: protothema