Skip to main content

Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης: Πού συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς

Τα σημεία-χώροι συγκέντρωσης και η λίστα με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης

Λίστα με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και τα σημεία που αυτά συγκεντρώνονται για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, οι οποίες επλήγησαν στις 6 Φεβρουαρίου εξέδωσε το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να βοηθήσουν στην περιοχή δικαιοδοσίας του Τουρκικού Γενικού Προξενείου (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία) μπορούν να παραδώσουν οι ίδιοι τα είδη στα παρακάτω σημεία-χώρους συγκέντρωσης:

- Για Ανατολική Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κιλκίς: Αποθήκη της GoldAir στον εμπορευματικό σταθμό του Aεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης [δεδομένου ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές (THY) υποχρεούται να εκδώσει airway bill για το υλικό που θα μεταφερθεί αεροπορικώς, πρέπει να συμπληρωθεί το συνημμένο έντυπο (εκτός από το σημείο που αναγράφεται Bill Airway)] (Τηλ: +30 2310 965078).

- Για το κέντρο της Θεσσαλονίκης: Μόνο μεμονωμένες / ατομικές συνεισφορές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης, Ειρήνης 17, 54630 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6970 260565 και +30 2310 965081.

- Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία: Αποθήκες Μεταφορικής Εταιρείας SEFA TRANS (Διευθυνση: Δημοσθένους 31, Μενεμένη 54628, Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6944 856744).

Κατά την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης, είναι σημαντικό να συμπληρωθεί πλήρως η συνημμένη λίστα υλικών, επισημαίνει το Προξενείο και προσθέτει ότι στα δέματα που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να αναγράφονται στοιχεία όπως το είδος, ο τύπος, ο αριθμός/η ποσότητα και το βάρος τους, καθώς και τα στοιχεία του αποστέλλοντος προσώπου/οργανισμού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη χωρητικότητα των εν λόγω σημείων συγκέντρωσης, είναι σημαντικό όλοι οι φιλάνθρωποι να επιβεβαιώνουν τη διαθεσιμότητα του χώρου πριν από την παράδοση των δεμάτων στα εν λόγω σημεία. Η μεταφορά των εν λόγω ειδών πρώτης ανάγκης  από τα σημεία συγκέντρωσης στην Τουρκία θα γίνει αεροπορικώς και οδικώς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ως Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του τουρκικού έθνους για την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία του ελληνικού λαού και των πολιτών μας στην περιοχή δικαιοδοσίας μας για να ξεπεράσουμε τον σεισμό με τις λιγότερες απώλειες και να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα είδη πρώτης ανάγκης:

Χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά

Παλτά-Μπουφάν
Αδιάβροχα
Μπότες-Γαλότσες
Μπλούζες
Παντελόνια
Γάντια
Κασκόλ
Σκουφάκια
Κάλτσες
Εσώρουχα

Λοιπά υλικά

Σκηνές
Κρεβάτια
Στρώματα (για σκηνές)
Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες)
Υπνόσακοι
Σόμπες υγραερίου, θερμάστρες
Φιάλες υγραερίου
Θερμός
Φανάρια χειρός
Προτζέκτορας
Powerbank
Φορτιστές μπαταριών
Γεννήτριες
Κομπρεσέρ
Κράνη εργασίας
Ψαλίδια Σιδήρου
Τρόφιμα μακράς διάρκειας-κονσέρβες
Παιδικές τροφές
Πάνες
Προϊόντα υγιείνης και καθαριότητας
Σερβιέτες

Τα υλικά στέγασης και ένδυσης πρέπει να είναι καινούρια και τα τρόφιμα μακράς διάρκειας να μην έχουν λήξει.