Skip to main content

Φωτογραφίες μέσα από το 5ο Δημοτικό - Καθίζηση και πεσμένοι σοβάδες

Τοίχος που έχει υποστεί καθίζηση, πτώσεις σοβάδων και ένας ακόμη ανεμιστήρας που είναι έτοιμος να πέσει συνθέτουν την τραγική εικόνα.

Για τραγική κατάσταση του κτηρίου που στεγάζει το 5ο Δημοτικό Σχολείο κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Εντάξει» του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, που βρέθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο του σχολείου. 

Στις φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα φαίνεται ένας ακόμη ανεμιστήρας ο οποίος κρατιέται από ένα λεπτό σύρμα και είναι ετοιμόρροπος. Ακόμη, διακρίνονται ζημιές στους τοίχους και πτώσεις σοβάδων που μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν τον τραυματισμό κάποιου παιδιού.

Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στη Voria.gr έκανε λόγο για ένα σημείο σε κτήριο δίπλα στις σχολικές αίθουσες, το οποίο στεγάζει τις τουαλέτες των δασκάλων. Εκεί, όπως ανέφερε ο μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος, ο τοίχος έχει υποστεί καθίζηση και είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Για το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη έχει γίνει αυτοψία παό τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου το 2014 και έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα επικινδυνότητας. Παρόλα αυτά, ο χώρος δεν έχει επισκευαστεί και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

Ο κ. Δημητριάδης άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του δήμου ενώ παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια της διοίκησης να επιρρίψει ευθύνες στην Διευθύντρια του σχολείου. 

Ο ίδιος είπε ότι πολλοί γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο. «Και εγώ ο ίδιος, ως μηχανικός, αν το παιδί μου φοιτούσε σε αυτό το σχολείο θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ για να το στείλω για μάθημα», κατέληξε.