Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Λάρισας - Επτά σε ΜΕΘ

Δύο άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και πέντε στης Λάρισας - Η έκκληση του πατέρα της 23χρονης

Συνολικά επτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας τα οποία τραυματίστηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στον Ευαγγελισμό, στα Τέμπη. Παράλληλα, 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 22χρονος φοιτητής -που φέρει εγκαύματα στο 20% της επιφάνειας του σώματός του- μετά τη πλαστική χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη χθες, παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Επίσης, η νεαρή πολυτραυματίας και εγκαυματίας, που σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία φαίνεται πως είναι 23 ετών, παραμένει διασωληνωμένη στην Α' ΜΕΘ του Παπανικολάου. Η ίδια είχε υποβληθεί σε εγχειρήσεις στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλευόταν αρχικά. Η προσοχή έχει πέσει περισσότερο στα πολλαπλά της τραύματα, καθώς τα εγκαύματα δεν φαίνεται να ανησυχούν τόσο τους θεράποντες ιατρούς. 

Ο πατέρας της 23χρονης απηύθυνε σήμερα έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αίμα. Η κοπέλα ταξίδευε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου και σώθηκε, όπως λέει, γιατί είτε πετάχτηκε στα χωράφια είτε την έβγαλε συνεπιβάτης της. Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στην Αθήνα για να περάσει το τριήμερο με τον πατέρα της. 

Παράλληλα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται διασωληνωμένα τέσσερα άτομα και ένα ακόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκεται για τον 20χρονο που είναι και ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού.

Οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ παραμένουν νοσηλευόμενοι δύο ασθενείς σε απλές κλίνες καθώς οι άλλοι πήραν εξιτήριο χθες και προχθές, ενώ και οι τέσσερις ασθενείς που έιχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς έχουν αποχωρήσει. 

Εξιτήριο αναμένεται να πάρουν προσεχώς και τα δύο άτομα, ένας 50χρονος και μία 54χρονη, που είχαν μεταφερθεί αυτοβούλως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου την 1η Μαρτίου και νοσηλεύονται με εκδορές στη χειρουργική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Στη Λάρισα εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τέσσερις στο γενικό.