Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΝΙΓΜΟ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο σκάφος, που βυθίστηκε στα Δαρδανέλλια επέβαιναν Ιρανοί και Αφγανοί μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη Λέσβο.

Τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες, περιλαμβανομένου ενός βρέφους, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης όταν βυθίστηκε σκάφος στην τουρκική πλευρά του Αιγαίου.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν Ιρανοί και Αφγανοί μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη Λέσβο βυθίστηκε από την περιοχή Ayvacık της βορειοδυτικής επαρχίας Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια). Έως στιγμής η αιτία της βύθισης είναι άγνωστη.

Η τουρκική ακτοφυλακή υποστηριζόμενη από ελικόπτερα εντόπισε τα πτώματα τριών γυναικών και του μωρού, ενώ διέσωσε 11 άλλους μετανάστες, δήλωσαν πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης σταμάτησε μετά τη διάσωση των μεταναστών που ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν 15 άνθρωποι συνολικά.

Η Τουρκία αποτελεί την κύρια οδό για τους παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη, ειδικά από το 2011 οπότε ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ