Skip to main content

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης στο placement

Στα 4 ευρώ φαίνεται να κλείνει η τιμή στην έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Το προφίλ των επενδυτών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η μετοχή έκλεισε στα 4,1600 ευρώ με πτώση 1,38%, αφού πρώτα πέρασε απ’ το φράγμα των 4,202 ευρώ. Κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν μια διψήφια υπερκάλυψη. Οι συνολικές προσφορές είχαν από χθες ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ και περίπου οι μισές από αυτές προέρχονταν από μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

Το ΤΧΣ επέμεινε στο ποιοτικό στοιχείο των μετόχων, δηλαδή σε προσφορές από δυνητικούς μετόχους, funds με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που είναι μεγάλοι οίκοι ή και συνταξιοδοτικά ταμεία και όχι σε εκείνες που διενεργούνται από hedge funds με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα και σκοπό το κέρδος.