Skip to main content

Τράπεζα της χρονιάς στη Σερβία η θυγατρική της Eurobank

Με μερίδιο αγοράς 6,1% έκλεισε τη χρήση του 2009 η EFG Eurobank στη Σερβία, διατηρώντας, στη σχετική κατάταξη του τραπεζικού συστήματος, την 3η θέση με βάση το ενεργητικό και την 5η με κριτήριο το μέγ
Τράπεζα της χρονιάς, για τις επιδόσεις της στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Σερβίας κατά τη διάρκεια του 2009, αναδείχθηκε η EFG Eurobank, η οποία συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η σερβική θυγατρική του ελληνικού τραπεζικού ομίλου απέσπασε τον τίτλο της αυτό, στο πλαίσιο ετήσιου διαγωνισμού, που διοργανώνει η λέσχη οικονομικών δημοσιογράφων της χώρας, λόγω των εξαιρετικών, όπως επισημάνθηκε, αποτελεσμάτων της στην κλειόμενη οικονομική χρήση.

Από στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια της επίσημης τελετής, η EFG Eurobank Σερβίας παρέμεινε και το 2009 5η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, με κριτήριο το μέγεθός της, και 3η βάσει ύψους του μετοχικού της κεφαλαίου. Το μερίδιο αγοράς της, δε, ανήλθε στο 6,1%.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης τη δυναμική της σε μια σειρά από τομείς, όπως στις καταθέσεις λιανικής, στις καταναλωτικές χορηγήσεις, στις πιστωτικές κάρτες, στις χορηγήσεις ΜΜΕ και επιχειρηματιών, αλλά και στη στεγαστική πίστη και στις αγορές χρήματος. Από άποψη δικτύου η τράπεζα διαθέτει 119 καταστήματα και 9 περιφερειακά κέντρα, γεγονός που της επιτρέπει να καλύπτει όλη τη σερβική επικράτεια. Απασχολεί, δε, περίπου 1.600 εργαζόμενους και εξυπηρετεί σχεδόν 800.000 πελάτες. Στην επίσημη τελετή απονομής του βραβείου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της EFG Eurobank στη Σερβία, κ. Φίλιππος Καραμανώλης, επαναβεβαίωσε το στρατηγικό χαρακτήρα που αναγνωρίζει ο όμιλος στη χώρα και υπενθύμισε ότι μόλις πριν λίγο καιρό η τράπεζα ολοκλήρωσε μια σημαντική επένδυση για την απόκτηση κτηρίου γραφείων στο Βελιγράδι, όπου βρίσκεται η έδρα της.