Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ

Λίστα με τις τραπεζικές συναλλαγές που «καταργούνται» στα γκισέ, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Αλλαγές από σήμερα, Τρίτη, στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούλιο.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους πολίτες για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα, με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των πελατών με αυτά.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Η Ένωση Τραπεζών καλεί τους πολίτες ακόμη, να περιορίσουν τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. «Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ