Skip to main content

Τραυματισμός αστυνομικού στον Ρέντη: «Αν μου το είχε πει θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία», λέει ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα

«Αν το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του», δηλώνει ο πατέρας του - «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», η ομολογία του 18χρονου - Πέντε καθοδηγητές της επίθεσης αναζητά η ΕΛΑΣ

Τη μεγαλύτερη μάχη, αυτή για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε μια ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στον Ρέντη, έξω από το γήπεδο όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. 

Ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατική θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάστασή του, ενώ αχτίδα φωτός στέλνει το γεγονός ότι περιορίζεται η αιμορραγία. 

Την ίδια ώρα σοκάρει η κυνική ομολογία του 18χρονου που συνελήφθη για τη ρίψη της φωτοβολίδας. «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», δήλωσε στους αστυνομικούς, προσθέτοντας πως του έδωσε τη φωτοβολίδα ένας μεγαλύτερος και του έδειξε πώς να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει ευθεία βολή.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Διαβάστε σχετικάΤραυματισμός αστυνομικού στον Ρέντη - Ομολογία δράστη: «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει»

«Αν μου το είχε πει... », λέει ο πατέρας του

Σε δηλώσεις σχετικά με τη σύλληψη του γιου του προχώρησε ο πατέρας του 18χρονου που φέρεται να ομολόγησε την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας του 18χρονου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι αν γνώριζε για την εμπλοκή του γιου του στο περιστατικό θα είχε πάει από μόνος του να καταθέσει για να αλαφρύνει τη θέση του.

Όπως ανέφερε, αν ο 18χρονος είναι όντως ο δράστης της επίθεσης, τότε «κατέστρεψε τη ζωή του», ενώ πρόσθεσε πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιος, ηλικίας 16 χρόνων, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη, αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στη ΓΑΔΑ για να του πάω φαγητό. Ηρθαν κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα», είπε.

Αναφερόμενος στον 18χρονο, ο πατέρας του τόνισε πως «το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου, θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω για να ελαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», κατά την ομολογία του ο 18χρονος φέρεται να έδωσε στις αστυνομικές αρχές πολύτιμες πληροφορίες για την επίθεση κατά των αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης, στον Ρέντη, δείχνοντας προς μεγαλύτερους από αυτόν καθοδηγητές που όπλισαν και κατηύθυναν το χέρι του.

Οπως φέρεται να κατέθεσε, μόλις οι οπαδοί εξήλθαν του γηπέδου, προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς. Στον ίδιο, όπως είπε, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και κάποιοι μεγαλύτεροι του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει. Οταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε και την είδε να χτυπάει στο έδαφος, ενώ αμέσως μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα και κατόπιν βρέθηκε μεταξύ όσων προσήχθησαν.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει δώσει τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι είναι θέμα ωρών να βρεθεί αυτό το άτομο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πέντε καθοδηγητές για την επίθεση στους αστυνομικούς, που ήταν εκτός γηπέδου και οι οποίοι είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και μάνατζερ γνωστού τράπερ.