Skip to main content

Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν λόγο για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους ύποπτους μαχητές σε νυχτερινή έφοδο στον τομέα της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου σε αυτή τη νέα έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων, οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν αυξηθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

«Σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Τζενίν, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 14 υπόπτους, σκότωσαν τρεις τρομοκράτες ... Οι στρατιώτες εντόπισαν επίσης όπλα και εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί κάτω από δρόμους για να επιτεθούν σε ισραηλινούς στρατιώτες», ανέφερε ο ισραηλινός σε ανακοίνωση.

Οι στρατιώτες αποτέλεσαν στόχο πυρών και οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν κατά των εχθρικών μαχητών από αέρος, πρόσθεσε ο στρατός.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, «Ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες πολιόρκησαν δύο κατοικίες στον καταυλισμό» της Τζενίν, κάτι που «προκάλεσε βίαιες αντιπαραθέσεις» κατά τη διάρκεια των οποίων ένας «πύραυλος» εξαπολύθηκε κατά μίας κατοικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ