Skip to main content

Τρεμόπουλος: Το λιμάνι στον έλεγχο της Θεσσαλονίκης (vid)

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του 67% του ΟΛΘ που πρότεινε το ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του 67% του ΟΛΘ που πρότεινε το ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε σε ομιλία του στην πρόσφατη ημερίδα του ΟΛΘ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, μετά την εχθεσινή καθολική αντίθεση των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών στο σχέδιο του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε: 

«Η «φόρμουλα» του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση της λιμενικής αρχής και μιας σειράς λειτουργιών δημόσιου χαρακτήραΝα μ, όπως η ακτοπλοϊα και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της πόλης, δέχτηκε ένα ισχυρό ράπισμα με τη χθεσινή αντίθεση των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας οφείλει να υπερασπιστεί το δημόσιο έλεγχο του λιμανιού και τον κοινωνικό έλεγχο των λειτουργιών του και να εξασφαλίσει συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοίκηση του ΟΛΘ. Αποτελεί άμεση ανάγκη να εξεταστούν πλέον αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση της ΟΛΘ Α.Ε.».