Skip to main content

Τρία κλιμάκια της ΝΔ όργωσαν σήμερα όλη τη Β' Θεσσαλονίκης – Ακρίβεια και εκλογές

Επισκέψεις στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά - Βόλτες στις κεντρικές πλατείες και κουβέντα με τους πολίτες.

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις παράλληλες περιοδείες κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που άρχισαν από σήμερα το πρωί.

Επικεφαλής των τριών κλιμακίων ήταν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, με τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, στο πρώτο, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στο δεύτερο και η γενική γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Και στα τρία κλιμάκια οι επικεφαλής εισέπραξαν θετικό κλίμα για τη ΝΔ και την κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις τα μέλη των κλιμακίων έκαναν βόλτα σε κεντρικές αγορές πόλεων της Β' Θεσσαλονίκης και συνομίλησαν με τους πολίτες, σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι τα κομματικά στελέχη είναι κοντά στην κοινωνία, αλλά και επιπλέον για να επικοινωνήσουν στους πολίτες το κυβερνητικό έργο, όπως άλλωστε ζήτησε και ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι εισέπραξαν από τον κόσμο, εκτός από τα θετικά σχόλια; Προβληματισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις γκρίνια για την ακρίβεια, ειδικά στον τομέα της ενέργειας (ρεύμα, καύσιμα).

Τα γαλάζια κομματικά στελέχη επισήμαναν στους πολίτες ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, το οποίο είναι εισαγόμενο (η κρίση είναι παγκόσμια), ενώ ανέλυσαν τα μέτρα ενίσχυσης που υιοθέτησε και εφαρμόζει η κυβέρνηση και ειδικά τα πάσης φύσεως «επιδόματα» (fuel pass, power pass) και τις παρεμβάσεις στην αγορά.

Επίσης, τους ετέθη το ζήτημα των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, όμως η πάγια απάντηση ήταν ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και να είστε βέβαιοι ότι ήδη το κόμμα είναι έτοιμο όποτε κι αν γίνουν εκλογές».

Στο πρώτο κλιμάκιο, με επικεφαλής τους κ.κ. Μαρινάκη και Κονταδάκη συμμετείχε τόσο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος.

Είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος τους επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναλύθηκε το κυβερνητικό έργο στην περιοχή και συζητήθηκαν τα έργα που υλοποιεί ο δήμος, αλλά και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα, παράλληλα με τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου Θερμαϊκού. Ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως η κυβέρνηση είναι δίπλα στην αυτοδιοίκηση, ειδικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει πλέον στους δήμους για να υλοποιήσουν έργα.

Ακολούθησε βόλτα στην Επανομή και επίσκεψη σε καφέ, όπου τα μέλη του κλιμακίου συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ανισόπεδο κόμβο Κ16, όπου ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και το παράπλευρο δίκτυο. Οι κ.κ. Μαρινάκης και Κονταδάκης εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και την αξία του κόμβου, χαρακτηρίζοντάς το εκτός από συγκοινωνιακό και αναπτυξιακό έργο για όλη τη Θεσσαλονίκη και ειδικά για τη δυτική.

Οι κ.κ. Μαρινάκης και Κονταδάκης θα έχουν σε λίγη ώρα σύσκεψη με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, ενώ θα συμμετέχουν και στη συνεδρίαση του οργάνου με τη διευρυμένη σύνθεσή του, που θα ακολουθήσει και είναι η πρώτη υπό τον νέο πρόεδρο, Ζήση Ιωακείμοβιτς.

Την ίδια ώρα το κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Τσακλόγλου επισκεπτόταν τον οίκο ευγηρίας «Βασιλειάδα», πραγματοποιούσε βόλτα στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και συζήτηση με κατοίκους και στελέχη της ΝΔ στην περιοχή και στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», στο Ωραιόκαστρο, για να καταλήξει το μεσημέρι στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, όπου ο κ. Τσακλόγλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής την κ. Σδούκου επισκέφτηκε την περιοχή του Λαγκαδά. Το πρωί τα μέλη του κλιμακίου έκαναν βόλτα στην κεντρική αγορά του Λαγκαδά και συνομίλησαν με πολίτες, ακολούθως επισκέφτηκαν το δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο. Γιάννη Ταχματζίδη, ενώ επισκέφτηκαν τη μονάδα βιοαερίου του Λαγκαδά και κτηνοτροφική μονάδα.