Skip to main content

Τρία νέα μεταπτυχιακά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Τρία νέα μεταπτυχιακά προγράμματα λειτουργούν από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Πρόκειται για σπουδές στον Πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας, στην Ενέργεια και το Περιβάλλο
Τρία νέα μεταπτυχιακά προγράμματα λειτουργούν από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ). Πρόκειται για σπουδές στον Πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Cultural Studies), στην Ενέργεια και το Περιβάλλον (MSc in Energy Systems) και στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (MSc in Information and Communication Technology Systems).

Φέτος, οι ξένοι φοιτητές που έγιναν δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα, ξεπέρασαν σε ποσοστό το 17%. Το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων φοιτητών (21%) συγκεντρώνει η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, που λειτουργεί για τρίτη χρονιά, ενώ στα τρία νέα προγράμματα, που ξεκινούν φέτος, το ποσοστό τους φτάνει το 13%.

Συνολικά, έγιναν δεκτοί 134 φοιτητές, η πλειονότητα των οποίων είναι από την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά (Αλβανία, Γερμανία, Νότια Αφρική), ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Αγγλία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αλβανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, το Καζακστάν, την Κύπρο, την Ουκρανία, την πΓΔΜ και τη Ρουμανία.

Η φοίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι δωδεκάμηνη και η διαδικασία αιτήσεων και επιλογής ξεκινά από το Δεκέμβριο κάθε έτους μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων στο κάθε μεταπτυχιακό.

Τα προγράμματα masters ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, ενώ το executive MBA, διάρκειας δύο ετών, που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, κάθε Ιανουάριο. Το ΔΙΠΑΕ είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.