Skip to main content

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση και πως δεν συμμετείχε στο Συντονιστικό

Δεν έδωσε καμία εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, απαντήσεις στις καταγγελίες που τον θέλουν ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την αναφορά του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Μπούμπα.

Ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι ο ρόλος που είχε σε αυτή την ιστορία σε καμία περίπτωση δεν του έδινε το περιθώριο να δώσει εντολή. Όπως είπε οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών.

Σημείωσε ότι «δεν έδωσα εντολές για τίποτα, δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν συμμετείχα σε συνεδριάσεις του συντονιστικού οργάνου και δεν αναφέρομαι πουθενά στην εξώδικη δήλωση Αγοραστού» καθώς λίγο νωρίτερα ο κύριος Μπούμπας είχε πει ότι το όνομα του κυρίου Τριαντόπουλου έχει αναφερθεί και από τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον κύριο Αγοραστό και ότι εκείνος ήταν που τον «έδειχνε» ως υπεύθυνο γι’ αυτή την εντολή, δείχνοντας το Μαξίμου δηλαδή και τον κ. Τριαντόπουλο.

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι δεν είχε με κανέναν άλλο τρόπο εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, παρά μόνο ότι βρισκόταν εκεί στο σημείο, καθώς δεν συμμετείχε στο Συντονιστικό ενώ επανέλαβε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση, ώστε το “ποτέ ξανά” να μη μείνει στα λόγια, αλλά να γίνει πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι «Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού. Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιώνει. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσει. Άλλωστε το έχει δηλώσει δύο φορές και ο πρώην περιφερειάρχης. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Με σεβασμό στους γονείς που θεωρώ πως κανείς μας δεν μπορεί να νιώσει το δράμα τους. Με σεβασμό και στη δικαιοσύνη που είναι εκείνη που θα ρίξει φως σε όλα, όπως θέλουμε όλοι, με μέλημα, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, το ποτέ ξανά από σύνθημα να γίνει επιτέλους πραγματικότητα».