Skip to main content

«Τριάρα» χωρίς να ιδρώσει στο ντέρμπι

Χωρίς να δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας! Τα γκολ του «Δικέφαλου» σημείωσαν οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

 

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε εύκολα με 3-0 και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του για το φετινό πρωτάθλημα. 
 
Μόνο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης! Οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί από την δεξιά πλευρά, εκεί όπου Έτο και Σαλπιγγίδης είχαν μεγάλα κέφια. 
 
Το γκολ δεν άργησε να έρθει με τον Βιεϊρίνια, μετά από… αναμπουμπούλα στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και σουτ του Φωτάκη, να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για το 1-0. 
 
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μουδιασμένοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κάτι που διευκόλυνε το έργο του ΠΑΟΚ ο οποίος στο 37’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Έτο. 
 
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σαλπιγγίδης με προβολή έγραψε το 3-0, βάζοντας για μία ακόμη φορά φωτιά στις κερκίδες της Τούμπας. 
 
Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «ασπρόμαυρους» να διατηρούν τον έλεγχο της μπάλας και την ψυχραιμία τους στη μεσαία γραμμή. Ο Αθανασιάδης στο 53’ τροφοδότησε τον Βιεϊρίνια ο οποίος μετά από ωραία προσποίηση έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει μακριά. 
 
Καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 68’ με τον Γκούντγιονσεν ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Κρέσιτς να πέφτει και να μπλοκάρει. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διατηρεί με χαρακτηριστική ευκολία το υπέρ του αποτέλεσμα. 
 
Δύο λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Χοσέ Κάρλος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Κρέσιτς να διώχνει με μπουνιές.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (77' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
 
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (611' Χοσέ Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γκουντγιονσέν, Λυμπερόπουλος (46' Μπέλεκ)