Skip to main content

Τριγμοί στον Άρη μετά την ήττα

Τέλος εποχής για Ρέμο στον Ηρακλή. Χαμόγελα για την εμφάνιση της Καβάλας στον ΠΑΟΚ
Ο Άρης βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης έβγαλε στην επιφάνεια κάποιες σοβαρές αδυναμίες της ομάδας που θα αναζητήσει να βρει την ταυτότητά της και να «σώσει» την χρονιά. Η αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου μετά το τέλος του Σαββατιάτικου αγώνα είναι απολύτως δικαιολογημένη βάση της εικόνας που έδειξε η ομάδα με αποτέλεσμα να παίρνει πλέον ο Έκτορ Κούπερ την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές.

Ίσως υπάρχουν περισσότεροι από έναν λόγοι για την μέτρια παρουσία μετά από 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Είναι φανερό επίσης ότι η φιλοσοφία και το αγωνιστικό σύστημα που θέλει να επιβάλει ο νέος προπονητής δεν μπορούν να αφομοιωθούν άμεσα από τους παίκτες, η έλλειψη πάθους, ωστόσο, δεν αφήνει περιθώρια για καμία δικαιολογία.

Ο Κούπερ θα προχωρήσει σταδιακά σε «ξεκαθάρισμα» του έμψυχου δυναμικού. Τα επόμενα παιχνίδια αποτελούν για πολλούς κριτήριο σχετικά με την περαιτέρω παρουσία τους στην ομάδα. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος του Γενάρη είναι κοντά και όπως δείχνουν τα πράγμα οι κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν σ΄ αυτή θα είναι ουσιαστικές. Οι αδυναμίες της ομάδας θα καλυφθούν με πρώτη και καλύτερη αυτή του επιθετικού μετά την επικείμενη λύση συνεργασίας με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου.

Ο Νταρίο Φερνάντεζ υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 20 Δεκεμβρίου). Όσο για τον Κριαστιάν Νασούτι συμπλήρωσε 7 κίτρινες και θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον αντίποδα επιστρέφουν ο Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος ξεπέρασε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα τον τραυματισμό του, και ο Κάρλος Αράνο, που εξέτισε τις δυο αγωνιστικές ποινής.    


Τέλος εποχής για τη διοίκηση Ρέμου

Το μόνο που κρατάνε στον Ηρακλή από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι η καλή κατά διαστήματα αντίδραση της ομάδας. Η παρουσία του Σάββα Κωφίδη και η προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα της από την μέρα που ανέλαβε την ευθύνη των «κυανόλευκων» δεν έχει αποδώσει ακόμα στο μέγιστο, όμως κάποιες αλλαγές κυρίως σε θέματα νοοτροπίας είναι ορατές.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Ρέμος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρουν ότι η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την νέα τάξη πραγμάτων στον σύλλογο.    


Ικανοποίηση στον ΠΑΟΚ για την εμφάνιση παρά την ισοπαλία

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Καβάλας. Μπορεί να υπάρχει σ΄ έναν βαθμό προβληματισμός για την δυστοκία, όμως η λειτουργία του συνόλου απέναντι σ΄ έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο όπως η φετινή Καβάλα αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στο μεταγραφικό μέτωπο μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου Κριστιάνο, οι διοικούντες του ΠΑΟΚ κινούνται με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας και δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση έκπληξη ενόψει Γενάρη.

Τ. Πακλατζής