Skip to main content

Τριντό: Εντελώς απαράδεκτη η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ

«Οποιαδήποτε αναταραχή σε αυτήν την ενοποιημένη αγορά θα ήταν σημαντική και σοβαρή» σχολίασε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό που, όμως, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ για το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στους Αμερικανούς σημειώνοντας ότι οι αμερικανικοί τελωνειακοί δασμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική αναταραχή στις αγορές και στις δύο πλευρές των συνόρων και παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητά του για την υπεράσπιση του βιομηχανικού τομέα.

«Οποιαδήποτε αναταραχή σε αυτήν την ενοποιημένη αγορά θα ήταν σημαντική και σοβαρή. Αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο επισημάναμε στην αμερικανική διοίκηση την απαράδεκτη φύση αυτών των προτάσεων που θα τους πλήξουν όσο ακριβώς και εμάς, είμαστε (όμως) πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την καναδική βιομηχανία» σχολίασε ο Τζάστιν Τριντό.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο καταδίκασε νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.